R_House Thumbnail.jpg

r_house

R_House

Located in on a secluded site, surrounded by tall pines, this project breaks the typical house plan into three programmatic volumes. This separation allows each room to have maximum access to light and views of the forest. These different volumes are connected by two small programmed passageways, and are unified by a single roof line that is manipulated to allow for a loft space and unique spatial moments that gather light. This singular canopy ties the project together, giving each volume it’s own unique spatial and lighting qualities, while resonating with the surrounding tree canopy.

The massing strategy also allows the project to be built over the course of multiple phases that fit the client’s changing lifestyle, family size, and timeline.

IMG_9919.JPG

PROCESS DRAWINGS…

Process Axon.jpg
180707_MASSING AXON-04.jpg
Perspective_01.jpg